Hvad betyder ordene

Bedemanden bruger mange forskellige ord, men hvad betyder de? Her er en kort forklaring:​

Højtidelighed:

Er den ceremoni, der afholdes i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

Begravelse:

Ved en begravelse foregår højtideligheden typisk fra en kirke eller et kapel, hvorefter kisten bæres ud på kirkegården og sænkes ned i graven. Hvis det er en kirkelig begravelse, hvor der medvirker en præst, foregår jordpåkastelsen ved graven.

Bisættelse:

Ved en bisættelse foregår højtideligheden typisk også fra en kirke eller et kapel. Hvis det er en kirkelig bisættelse, foregår jordpåkastelsen sidst i højtideligheden. Herefter bæres kisten normalt ud i rustvognen, som kører kisten til et krematorium. 

Det er også muligt at lade kisten stå i kirken eller i kapellet, hvor de pårørende tager afsked og forlader rummet. Efter 8 – 10 dage er urnen med asken klar til nedsættelse i gravsted.​

Borgerlig bisættelse/begravelse:

Hvis afdøde ikke var medlem af den Danske Folkekirke, er der tale om en borgelig handling. Det vil typisk foregå fra et kommunalt kapel, hvor man i nogle tilfælde skal betale for leje og betjening m.m.

Ved en borgerlig bisættelse/begravelse er der ikke nogen fast ceremoni, der skal følges, men de pårørende bestemmer selv indholdet af højtideligheden, så det bliver afholdt i afdødes ånd. NordBegravelse hjælper gerne med gode råd og idéer, hvis du som pårørende, er i tvivl om, hvordan ceremonien skal tilrettelægges.

Afdøde skal efterfølgende nedsættes på en godkendt gravplads. Kirkegårdenes priser kan variere fra sted til sted!

Maritim begravelse

Ved en maritim begravelse foregår højtideligheden typisk også fra en kirke eller et kapel som ved en almindelig bisættelse. Efter kremeringen står de pårørende normalt selv for at sprede asken over åbent hav. I nogle havne er det muligt at leje en båd med kaptajn, der tilbyder at hjælpe med spredningen.

Spredning af asken over åbent hav kræver, at afdøde skriftligt har udtrykt ønske herom.

Vi hjælper dig gerne, uanset hvilken begravelsesform du ønsker.​

Vores adresse:

Nord Begravelse I/S

Frejasvej 17

3400 Hillerød

Få navigation på Google Maps

Har du spørgsmål?

E-mail: hl@nord-begravelse.dk

Telefon: 48 26 08 05

​CVR: 29052816

Om os:

Vi er en professionel og erfaren bedemandsforretning, der sætter en ære i at håndtere hver enkelt opgave med den største respekt og ydmyghed.