Ring til os hele døgnet

​Telefon Hillerød: 48 26 08 05

Telefon Frederiksværk: 47 74 92 00

Send os en e-mail

hl@nord-begravelse.dk

Mød os her

Frejasvej 17, ​3400 Hillerød

Nørregade 41, 3300 Frederiksværk

Højtidelighed:

Er den ceremoni, der afholdes i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

Begravelse:

Ved en begravelse foregår højtideligheden typisk fra en kirke eller et kapel, hvorefter kisten bæres ud på kirkegården og sænkes ned i graven. Hvis det er en kirkelig begravelse, hvor der medvirker en præst, foregår jordpåkastelsen ved graven.

Bisættelse:

Ved en bisættelse foregår højtideligheden typisk også fra en kirke eller et kapel. Hvis det er en kirkelig bisættelse, foregår jordpåkastelsen under i højtideligheden. Herefter bæres kisten normalt ud i rustvognen, som kører kisten til et krematorium. 

Det er også muligt at lade kisten stå i kirken eller i kapellet, hvor de pårørende tager afsked og forlader rummet. Efter 8 – 10 dage er urnen med asken klar til nedsættelse i gravsted.​

Borgerlig bisættelse/begravelse:

Hvis afdøde ikke var medlem af den Danske Folkekirke, er der tale om en borgelig handling. Det vil typisk foregå fra et kommunalt kapel, hvor man i nogle tilfælde skal betale for leje og betjening m.m.

Ved en borgerlig bisættelse/begravelse er der ikke nogen fast ceremoni, der skal følges, men de pårørende bestemmer selv indholdet af højtideligheden, så det bliver afholdt i afdødes ånd. NordBegravelse hjælper gerne med gode råd og idéer, hvis du som pårørende, er i tvivl om, hvordan ceremonien skal tilrettelægges. Afdøde skal efterfølgende nedsættes på en godkendt gravplads. Kirkegårdenes priser kan variere fra sted til sted!

Maritim begravelse

Ved en maritim begravelse foregår højtideligheden typisk også fra en kirke eller et kapel som ved en almindelig bisættelse. Efter kremeringen står de pårørende normalt selv for at sprede asken over åbent hav. I nogle havne er det muligt at leje en båd med kaptajn, der tilbyder at hjælpe med askespredningen.

Spredning af asken over åbent hav kræver, at afdøde skriftligt har udtrykt ønske herom.

Vi hjælper dig gerne, uanset hvilken begravelsesform du ønsker.​

"​

​Venlige mennesker, der giver sig tid til at lytte til mine ønsker. Det er rart, at samtalen ikke behøver at være derhjemme, fordi de har et hyggeligt lokale i forretningen. Og man kan komme i kontakt pr telefon når som helst, uden at skulle tænke på, at taksameteret tæller yderligere. Desuden klarer de alle detaljer fra a - z, så man ikke behøver bekymre sig om, hvorvidt en detalje glipper. Det giver ro over hele forløbet.

- Ditte Olsen​

Om os

Vi er en professionel og erfaren bedemandsforretning, der sætter en ære i at håndtere hver enkelt opgave med den største respekt og ydmyghed.

Vores adresse

Nord Begravelse I/S

Frejasvej 17, 3400 Hillerød

Hovedgaden 17A, 330 Skævinge

Nørregade 41A, 3300 Frederiksværk

Få navigation på Google Maps

Har du spørgsmål?

E-mail: hl@nord-begravelse.dk

Telefon: 48 26 08 05 - 47 74 92 00

​​CVR: 29052816​