Ring til os hele døgnet

​Telefon Hillerød: 48 26 08 05

Telefon Frederiksværk: 47 74 92 00

Send os en e-mail

hl@nord-begravelse.dk

Mød os her

Frejasvej 17, ​3400 Hillerød

Nørregade 41, 3300 Frederiksværk

Askespredning – et populært alternativ til urnenedsættelse

Spredning af aske til havs

Askespredning er i dag et populært alternativ til en traditionel urnenedsættelse i jorden eller kistenedsættelse. Hvis du planlægger din egen afsked, eller hvis du har mistet en nærtstående og i den forbindelse ønsker at sprede vedkommendes aske over havet, så har vi her på denne side samlet al den information om askespredning, som du har behov for.

Hos NordBegravelse står vi desuden til rådighed, hvis du har brug for vores hjælp i forbindelse med den sidste afsked. Vi står til rådighed i både Hillerød, Helsinge, Allerød og Fredensborg samt i Halsnæs og omegn. 

Må man sprede aske i havet?

Ja, man må gerne sprede aske i havet, men man skal være opmærksom på, at der er en række regler, som man skal følge.

Først og fremmest må askespredningen kun ske på havet, i fjorde eller i større bugte. Det er ikke tilladt at sprede aske i f.eks. en sø eller en å. Spredning af aske skal ske mindst 200 meter fra land og skal således ske fra en båd. Derudover må urnen ikke sænkes i havet.

Inden askespredning er det dog vigtigt, at den afdøde selv har givet udtryk for ønsket om at få spredt sin aske til søs. Den bedste måde at gøre dette på er ved skriftlig dokumentation i f.eks. Min sidste vilje eller på et stykke papir, som kan vedlægges testamentet. Dokumentet skal både indeholde CPR-nummer, navn, adresse og underskrift samt dato for underskriften.

Hvis den afdøde ikke har nedskrevet et ønske om askespredning, så kan man som pårørende få dispensation fra begravelsesmyndigheden, såfremt man kan bevise, at det var den afdødes ønske. 

Hvad koster askespredning?

Askespredning i sig selv koster ikke noget, men der kan være udgifter forbundet med at leje en båd, som kan sejle mindst 200 meter ud på havet, hvor asken må spredes. Derudover vil der være udgifter forbundet med ceremonien i kirke, kremeringen og køb af urne.

Vi står til rådighed hele døgnet rundt, hvis du har brug for at komme i kontakt med os angående askespredning eller planlægning af den sidste afsked. 

"​

​Venlige mennesker, der giver sig tid til at lytte til mine ønsker. Det er rart, at samtalen ikke behøver at være derhjemme, fordi de har et hyggeligt lokale i forretningen. Og man kan komme i kontakt pr telefon når som helst, uden at skulle tænke på, at taksameteret tæller yderligere. Desuden klarer de alle detaljer fra a - z, så man ikke behøver bekymre sig om, hvorvidt en detalje glipper. Det giver ro over hele forløbet.

- Ditte Olsen​

Om os

Vi er en professionel og erfaren bedemandsforretning, der sætter en ære i at håndtere hver enkelt opgave med den største respekt og ydmyghed.

Vores adresse

Nord Begravelse I/S

Frejasvej 17, 3400 Hillerød

Hovedgaden 17A, 330 Skævinge

Nørregade 41A, 3300 Frederiksværk

Få navigation på Google Maps

Har du spørgsmål?

E-mail: hl@nord-begravelse.dk

Telefon: 48 26 08 05 - 47 74 92 00

​​CVR: 29052816​