Ring til os hele døgnet

​Telefon Hillerød: 48 26 08 05

Telefon Frederiksværk: 47 74 92 00

Send os en e-mail

hl@nord-begravelse.dk

Mød os her

Frejasvej 17, ​3400 Hillerød

Nørregade 41, 3300 Frederiksværk

Gravsted på kirkegården

Et fysisk sted at mindes den afdøde

Hos NordBegravelse tilbyder vi praktisk hjælp, rådgivning og vejledning i forbindelse med et dødsfald. Vi kan dermed også være behjælpelige i forbindelse med valg af gravsted, som er der, hvor den afdøde fysisk kommer til at hvile i fred, og der, hvor de efterladte har et fysisk sted at gå hen, når de ønsker at mindes den afdøde.

Vi står til rådighed for dig i bl.a. Hillerød, Helsinge, Halsnæs og Fredensborg samt i Allerød og i flere andre nærliggende byer. 

Valg af gravsted og gravstedets placering

Som udgangspunkt skal et gravsted ligge i den afdødes eget sogn, men der er dog mulighed for at søge om at få et gravsted i et andet sogn, hvis det ønskes. Hvis ikke der er et såkaldt sognebånd – det vil sige, at den afdøde har et særligt tilhørsforhold til sognet – så kan ansøgningen dog godt blive afvist.

På kirkegården kan man enten vælge et privat gravsted eller en plads i fællesgraven. Et alternativ til et gravsted på kirkegården kan være, at man spreder asken ud over åbent hav. For dette gælder der dog nogle særlige regler, som du kan finde mere information om her. Mange pårørende ønsker dog at have et fysisk gravsted, hvor de kan mindes den afdøde. Samtidig skal man dog være opmærksom på, at et gravsted skal vedligeholdes løbende. 

Hvad koster et gravsted?

Der er forskellige priser på gravsteder alt afhængigt af, hvilket sogn eller hvilken kommune gravstedet ligger i, og hvilken type gravsted der er tale om – f.eks. et privat gravsted, en urnegrav eller i en fællesgrav. Derudover afhænger prisen også af, hvor mange år man ønsker gravstedet, og om man ønsker en pris med eller uden vedligeholdelse, samt hvorvidt den afdøde var medlem af Folkekirken eller ej.

Kontakt os og få svar på dine spørgsmål

Vi står til rådighed for dig hele døgnet rundt og alle ugens dage, hvis du har brug for at høre mere om valg af gravsted, eller hvis du har nogle spørgsmål. Vi hjælper dig også gerne med alt det praktiske i forbindelse med et dødsfald. 

"​

​Venlige mennesker, der giver sig tid til at lytte til mine ønsker. Det er rart, at samtalen ikke behøver at være derhjemme, fordi de har et hyggeligt lokale i forretningen. Og man kan komme i kontakt pr telefon når som helst, uden at skulle tænke på, at taksameteret tæller yderligere. Desuden klarer de alle detaljer fra a - z, så man ikke behøver bekymre sig om, hvorvidt en detalje glipper. Det giver ro over hele forløbet.

- Ditte Olsen​

Om os

Vi er en professionel og erfaren bedemandsforretning, der sætter en ære i at håndtere hver enkelt opgave med den største respekt og ydmyghed.

Vores adresse

Nord Begravelse I/S

Frejasvej 17, 3400 Hillerød

Hovedgaden 17A, 330 Skævinge

Nørregade 41A, 3300 Frederiksværk

Få navigation på Google Maps

Har du spørgsmål?

E-mail: hl@nord-begravelse.dk

Telefon: 48 26 08 05 - 47 74 92 00

​​CVR: 29052816​